Balkong Före & Efter

Så här såg det ut då vi flyttade hit till stugan i juni 2009…

Det första vi gjorde var att ta ned parabol-schabraket, måla de brädor som var omålade gråblå, och måla om fönsterfoder och knutbräden till vitt.

 

När man bor i villa brukar det ju kallas altan, men det här har hela tiden känts som en balkong ;-)…

En del tyckte att vi borde bygga in den för att få större boyta, men aldrig att jag skulle bygga bort min absoluta favoritplats på hela huset! Och dessutom behövde vi minst av allt extra yta; vad skulle vi ha den till?
Andra tyckte att vi borde bygga ut den en bit för att få en större altan, men aldrig att jag skulle vilja förstöra balansen på huset ;-)… det skulle krävas en väldigt stor altan för att bibehålla byggnadens proportioner, och det var definitivt inte aktuellt för oss..

Något som däremot var ett problem med denna balkong var att trappan upp till den var placerad längst bort på kortänden mittemot balkongdörren – vilket innebar att halva ytan var ett gångstråk – detta flöde skapade disharmoni. Därtill så hindrade räcket en del av vår utsikt; visserligen såg vi tjärnen och bergen, men vi såg ingenting av vår gräsmatta…

balkongefter

 

Senare tog vi därför bort den ( då ruttna ) lilla trappan, byggde om räcket så att det skulle harmoniera med farstubron, och satte fast en större trappa åt ”rätt” håll:

58CDC7EA-3CD3-47AB-A639-41750C20634C

På bilden står samma cafégrupp, men i den nya ”hörnan” fick vi även plats med det större runda bordet med 4 stolar runt. Ingen behövde därefter sitta med ryggen mot trappan eller flytta på sig för att någon skulle passera mellan dörr och trappa… och först efter denna förändring kändes det som en riktig altan :-)

4ADE7736-A31D-4830-8FCD-0863FC423568

Massagebod/Gäststuga Före & Efter

Jobbigt att skotta gången hit hela tiden ända från vår parkering, men jag vägrade skaffa en snöslunga ;-)…

0B5C7B10-F95B-4BB6-A2D9-8DEDF97F48B3

Min egna bild som användes i bostadsannonsen…

massagebodföre

Och så här såg boden ut före… vi bytte brädfodring, tak och bommade dörren till höger som gick till förrådsdelen..

Hela stugan var ca 25 kvadrat, varav ena rummet vinterisolerat..

Mitt massagerum Före & Efter

Under vinterhalvåret har jag en renfäll på massagebänken…

Nä, inte för att ligga på ;-) – utan bara för att det skall se mera ombonat ut samtidigt som det täcker bädden när ingen använder bänken.

Grunden i rummet går i bruna nyanser ( jordelementet ) – heltäckningsmatta och tjock pläd över bänken. Detta av den enkla anledningen att ”man blir lugn av brunt” ( citat Maria Montazami  ) och det är ju av yttersta vikt att ett behandlingsrum känns tryggt att vistas i.

Bädden är däremot vit för att det känns fräschast så ( det vita lakanet tvättas regelbundet ), liksom rummet är vitmålat för att det skall kännas rent och luftigt.

Ett fönster är nödvändigt i ett behandlingsrum för att man efter varje behandling skall kunna byta ut luften snabbt, och jag är glad över att det här fönstret sitter så pass högt att det inte behövs skylas vid användandet av rummet.

Nyadörrenmassagerummet

Dörren som vi köpte begagnat och skrapade av all tidigare färg…

 

Så här såg rummet ut då vi flyttade hit:

Som synes hade det varit förråd… och nedan är den trasiga dörr som satt här:

gamlamassagedörren

Köket Före

Så här såg köket ut då vi hade flyttat in 2009, vi hade bara hunnit byta ut spisen. Hade också hunnit måla över den skarpt gula tapeten som satt i hela allrummet inkl. köksdel.
Vi rev inte ut allt på en gång i huset utan vi levde med det här murriga, kantiga köket i ganska precis 6 månader innan vi påbörjade renoveringen – trots att man inte gillar något från början så är det nyttigt att leva med det och få känna hur man påverkas ;-). ”Bo in sig” alltså…

Allt på högra sidan av köket, förutom kaklet, revs ut p.g.a. att vi blev tvungna att ändra spisplaceringen ( detta i sin tur p.g.a. ventilationen för nya fläktkåpan ).
Jag hade också länge önskat mig en öppen bänk, så jag skissade upp det jag ville ha och min man snickrade till den :-).


Hela vänstra stommen med bänk, diskhoar och kran fick vara kvar, liksom diskmaskinen ( även om jag inte skulle ha något emot en ny och snyggare maskin ;-) ).
Alla socklar togs bort för att få en luftigare känsla ( och plastfötterna byttes ut till metallben ).

Så hur påverkades jag då av det gamla köket?
Jag upplevde det trångt, fastän jag tände spotlightsen i taket så kändes det ändå mörkt, det var irriterande att behöva ta ett steg bakåt för att öppna skåpsdörrarna ovanför diskbänken, skåpet över kylen samt ovan spisen var bara platstjuvar för där hade vi inga saker alls ( fläktskåpet innehöll ju som brukligt ventilationsröret – en lösning som stjäl 3 ggr behovet ;-) ) liksom de så vanliga lådorna där vi bara hade prylar till låda 1 och 2; resten var tomma, kylskåpet var på tok för stort för oss två personer ( helkyl/sval ) liksom den fristående frysboxen i farstun, och framför allt: Jag blev inte glad när jag såg köket. Jag kände mig istället trött och oinspirerad till att laga mat :-(

Älgvila

Då jag tittade ut genom fönstret låg dessa 3 älgar nedbäddade i snön på tjärnen… -32 grader.. man vill gärna bjuda in dem i värmen ;-)

( Klicka på bilden för att få den större! )

Badrummet i stugan Före


Kantig duschkabin i hörnet, samt en fullstor tvättmaskin.

Ett kompakt första intryck när man entrade badrummet…

Gammal wc-stol. ( På denna bild har jag hunnit skruva ner hyllan som satt på väggen här… )

Vår entré Före & Efter

Entrén just nu.

entre1

Entrén i juni då vi flyttade hit…

© Copyright Wangborgs hem - Theme by Pexeto