Söker skuggan

namnlosa1

Namnlösa gränd här i Härnösand…

 

namnlosa2

.. här gick jag igår på lunchen då jag sökte skuggan för mig och vovven…

 

Sol och värme är ju som sagt inte mitt idealväder, så nu om dagarna väljer jag att leta upp svalare platser för promenaderna. Vi har bara ca 300 meter till närmaste skogsområde så de varmaste dagarna blir det att jag går dit på lunchen.

Annars tycker jag om att variera promenaderna och hitta nya ställen att gå på. Förra månaden gick jag orienteringen Hitta Härnösand – det var perfekt när det den omgången var ställen jag kunde utgå hemifrån till, och extra skönt att komma hem när man varit ute i 2-3 timmar på dagen.

 

Nu i helgen tog vi en spontantur med färjan ut till Hemsön och letade upp en öde skogsväg… så fridfullt att gå där man bara ser skog så långt ögat når.. den enkla lyxen.

Efter promenaden var det någon som inte kunde hålla sig från att bada vid åsynen av vattnet, han skymtar till vänster i bild:

brygga

Vy från Hultoms brygga på Hemsön

 

Dagen efter, på nationaldagen, var vi ute hos ett par grannar i deras stuga, vilken låg på naturtomt vid en sjö, och jag fick lite stuglängtan faktiskt – dock var det som lockade mig mest skogen som låg alldeles intill. Det finns nog inget skönare ställe att vistas på än i en skog, och ingen mera passande plats att ”fira” Sveriges dag på enligt mig ;-)

 

stig

Här befann vi oss på nationaldagen – långt bort från stadens stim och stoj.