När man inte kan själv…

verktyg

Bra-att-ha grejer!

 

Många av de praktiska sysslor som man kan vilja, eller behöva, göra i sin bostad kan verka som väldigt simpla problem för en utomstående – medan det i själva verket kan vara näst intill oöverkomligt för den som själv sitter med problemet. Jag tänker t.ex. på sådant som att stå på en stege och samtidigt montera en takarmatur, flytta ett tungt skåp från förrådet eller hänga om en dörr från höger till vänster. Ibland handlar det förstås om att man inte besitter kunskapen eller inte vågar sig på att själv pröva, men det kan också vara så att ens fysik inte gör det möjligt eller att man t.ex. är ensamstående och behöver en till hjälpande hand men faktiskt inte har någon i sin närhet som man kan fråga. Just det där gällande att fråga andra om hjälp finns det tyvärr också en del skamkänslor i… som en av mina kunder sa en gång: ”jag skulle bara känna mig dum att ringa en snickare bara för att sätta upp några taklister”. Det är som att det som betraktas som ”småfix” vågar man inte leja någon för ( och alla företag tar heller inte på sig sådana småjobb ) utan anser sig borde klara själv. Samtidigt som man inte vill besvära grannar eller bekanta med sina problem.

Men står man där helt ensam och inte ser någon lösning så finns det faktiskt numera tjänsteföretag som tar på sig sådana här småjobb, bor man i Stockholm kan man t.ex. boka hjälp enkelt på detta företags hemsida och i andra delar av landet finns liknande firmor som utför lite allt-i-allo-sysslor, vissa även med rabatterade priser för pensionärer. Bor man i lägenhet kan det också tänkas att man kan anlita föreningens fastighetsskötare för mindre sysslor, till ett fast timpris. Våga fråga!

Själv har jag faktiskt inte behövt leja någon hjälp de senaste nio åren… praktiskt att vara gift med en fastighetsskötare ;-)..

 

* Inlägget innehåller reklamlänk.